Lilly Belais hjemvendte sønn

Lilly Belai venter spent på å treffe sønnen for første gang på ti år.

Vi skal møte 75 nye immigranter fra Etiopia midtsommers, natten til 23. juni. Kjøreturen fra Jerusalem starter klokken 0200, og vi reiser i følge med en gruppe tyske kristne venner av Israel som også vil være med i velkomstkomiteen. Hinrich og Ilke Kaasmann i det tyske Ebenezer Hilfsfond Deutschland samt åtte-ti medlemmer har trosset nattesøvnen for å stille opp med fløyte, sang og gitar.

Immigrantene ankommer aller først terminal 1 for å få sine ID-kort slik at de kan passere tollen på sin vei inn i hjemlandet Israel – for første gang.
Jan Rosenberg, direktør for Venner av Israel i Keren Hayesod, har organisert et fint møte. Men tyskernes papirer har ikke passert nåløyet, så de må vente på terminal 3 sammen med etiopernes slektninger.

Venter
Summing i ankomsthallen sier oss at det er en dame som venter på noen veldig spesiell her… Lilly Belais er omringet av gode venninner og tviholder på en nydelig bukett med gule og røde blomster. Filmkameraer forstyrrer henne stadig vekk i den spente ventetiden.
Rosenberg vinker oss bort. Vi skal kjøre til terminal 1. Det er varmt, det er mørkt og det er langt. Vi må gå et stykke også. Rundt de store bygningene…

Les om Lillys møte med sønnen.