Inspirerende giverglede!

Det viser også at alle gaver som gis gjennom oss, kommer godt med, også de som ikke kan være så store. Noen få hundre kroner og et lite barn fra en nyinnvandret familie kan gå stolt til sin første skoledag med en flott ny sekk. Er ikke det et vakkert syn!

Det viktigste er ikke hva man har av midler, var det en som nylig sa, men hva man gjør med dem. Vi kjøper oss fiktive opplevelser i form av forskjellig underholdning, og mange betaler gladelig opp mot tusen kroner for en god billett på en fotballkamp. For de samme pengene kunne tilskueren ha opplevd ekte liv og vært med på dennes lag for å vinne den kampen han eller hun er nødt til å føre. Å gi og vite at hjelpen kommer frem, å vite at livet til en eller flere faktisk er blitt forandret som følge av gaven, er en langt sterkere opplevelse enn betalt underholding her hjemme, og det skal ikke mye fantasi til for å sette seg inn i situasjonen til dem som fikk hjelp og selv å fornemme hva det må ha betydd for dem.

Denne givergleden kan forsterkes ytterligere. Ennå finnes det en mulighet i år til selv å treffe noen av dem vi har hjulpet, ved å delta på vår givertur. Det er en unik sjanse for å oppleve Israel og dets folk på en helst spesiell måte som ingen andre kan tilby.

I disse dager forlater de siste jøder Yemen, og de fleste av dem reiser til Israel. De reiser fra drap og trakasseringer, men de vet at de har en trygg havn i Israel. Dette har gitt dem en trygghet selv i de vanskeligste tider, men at de nå er i stand til å komme ut hadde ikke vært mulig hvis det ikke hadde vært fordi venner av Israel og det jødiske folk verden over, i nestekjærlighet har rukket ut hjelpende hender til dem og fortsetter å gjøre det.

Også dere har i snart tyve år rukket ut og fortsetter å rekke ut hjelpende hender, dere løfter forfulgte jøder hjem til Israel fra flere verdenshjørner, og snart skal vi igjen ta et ekstra krafttak og hjelpe de resterende jøder hjem til Israel fra Etiopia. Jeg er sikker på at dere også denne gangen vil bidra raust for at dette kan la seg gjøre. På den måten vil dere være deltagende i et virkelig drama; dere vil oppfylle det dypeste og inderligste ønske disse etiopiske jødene har, drømmen om å vende tilbake til Zion, til Israel og til Jerusalem. Det er et ønske utallige generasjoner bakover i tid har hatt, men som først etter at staten Israel ble opprettet, kunne bli til virkelighet.

Israel hadde ikke vært hva det er i dag, hvis det ikke hadde vært for dere og likesinnede verden over. Dere har vært med på å bringe flere millioner jøder hjem til Israel fra armod og nød, fra krig og forfølgelse, men vi kan ikke hvile ennå. Ennå er det mange som trenger vår hjelp, både for å komme til Israel og for å starte et nytt liv der. Takk for all den støtte dere frem til nå har gitt, og takk for at dere også i fremtiden vil fortsette å hjelpe.

Av Øyvind Bernatek
Styrets leder