Om oss

Hjelp til hjemreise og integrasjon i Israel

De nye immigrantene får hjelp til og i Israel fra HJH

Vi startet som en ad-hoc komite for å hjelpe jødene i Sovjetunionen ut av den vanskelige situasjonen og til Israel. I dag hjelper vi fortsatt nye immigranter i Israel fra tidligere Sovjetunionen, Ukraina, Etiopia m.m. gjennom våre rundt 25 prosjekt årlig. Hjelp Jødene Hjem er en ideell, humanitær og upolitisk organisasjon.

HJH ble dannet i april 1990. Bak HJH står organisasjoner og støttespillere som har ulike oppfatninger om religion og politiske spørsmål knyttet til Midtøsten. Det som samler oss, er overbevisningen om at jødene har rett til en egen stat i sitt historiske hjemland. Vår oppgave er å bidra til at denne retten blir reell for flest mulig jøder. Særlig de som trenger andres støtte for å reise og etablere seg. Derfor gir vi økonomisk støtte til etablerte og gode samarbeidspartnere både i og utenfor Israel. Med oss vet du at pengene kommer frem!

Med liten organisasjon og administrasjon holder vi lave kostnader, slik at flest mulig penger kommer frem til de som trenger dem i Israel!

Vi hjelper dem hjem. Vi hjelper dem hjemme.