Godt og blandet på årets Keren Klita-konsert

En munter avslutning på en munter konsert. Fra venstre MIFFs Morten Fjell Rasmussen, Marianne Juvik Sæbø, danserinnen fra Hotell Diplomat og Ida Husveg. (Foto: Mona Ø. Beck)

Da nærmere 400 gjester – de fleste russiske immigrater – hadde benket seg, åpnet Keren Klita-volontør Alice Jonah med å rette en inderlig takk for all støtte og hjelp til de fremmøtte fra det norske gruppen. Hun ønsket velkommen bl.a med ordene: “dere nordmenn er de mest fantastiske mennesker!”

Keren Klitas grunnlegger og formann gjennom 22 år, Delycia Jayson, supplerte med en spennende statusoversikt. Mye er gjort og mange nyter godt av frivillighetsarbeidet. Etter syv seminarer med jobbsøkerkurs er resultatet så langt at 96 arbeidsledige har fått jobb! opplyste hun.

Ellers ytes det mest praktisk hjelp: Kurver med spesielle mat- og fruktsorter til Sukkot (Løvhyttefesten) gikk i år til flere hundre familier som lever på et eksistensminimum. Eldre får gjerne penger til taxi eller bussbilletter ved lege- og sykehusbesøk, mens mange stiller opp for hjelp og støtte til trengende også på andre måter. I 1991 fikk organisasjonen “Presidentens pris” for sitt frivillighetsarbeide, kunne hun stolt fortelle.

På vegne av de norske gjestene forsikret Torbjørn Ekroll at for alle i “Hjelp Jødene Hjem” var det en ære å få samarbeide med mennesker som dem.

-Dere er varmhjertede og hardtarbeidende. Det betyr så mye for alle våre givere i Norge, sa han.

Endelig kunne de nettopp ankomne norske artistene, sangeren Marianne Juvik Sæbø og pianisten Vidar Eldholm innta scenen. Under Juvik Sæbø klokkeklare røst ble det meget stille i lokalet. Inntil applausen dundret etter hver fremføring. Utseendemessig, slik vi innbiller oss Griegs Solveig i “Solveigs sang”, hadde hun også den på repertoaret sammen med flere andre kjente salmer, folketoner, litt opera og noe fra musikaler, flott akkompagnert
av Eldholm.

Det kan ikke arrangeres et Keren Klita-arrangement uten at Hotel Diplomat-koret stiller opp, under kyndig ledelse og pianoakkompagnemang av dirigent Maya Golobu. Høydepunktet kom da en av koristene kom frem og danset russisk folkedans. Til stor jubel fra salen!

En instrumental blåsegruppe bestående av israelske soldater, inkluderte Alice Jonahs eget barnebarn. Hun var vokalist og disse flotte musikerne rundet av konserten – som totalt sett var “vel blåst”.