Velkomstkurvene endres til gavekort

Keren Klitas leder, Gladys Blank, viser her en velfylt velkomstkurv. Nå skal de fleste få gavesjekker istedet, slik at de kjøpe seg det de trenger.

For 24 år siden hadde vi ikke data, så det er vanskelig å gi en oversikt over hvor mange velkomstkurver vi har gitt, sier Keren Klitas leder Gladys Blank. Totalt mener hun at KK’s mange prosjekter ”fra vugge til grav” har varmet og hjulpet langt over 100 000 russiske immigranter til Israel gjennom disse årene.

Gladys viser frem de nye gavekortene. Nå får de fleste et gavekort slik at de selv kan kjøpe det de trenger.

Behovene har endret seg. -Før ga vi fysiske velkomstkurver av ulik størrelse og med ulikt innhold. De varierte i forhold til om de ble gitt til enslige, par eller familier med barn. Matkurver gis fremdeles til beboerne på hotell Diplomat til hver Rosh Hashana (jødisk nyttår).

-I dag gir vi nye immigranter – fremdeles med god hjelp og støtte fra HJH – gavekort for blant annet kjøp av sengetøy, kjøkkenutstyr og varmeovner. Disse blir gitt til alle trengende nye innvandrere. Så langt har vi gitt rundt 75000 slike gavekort. Resten av gavene varierer i forhold til den enkeltes akutte behov, understreker hun.

Uten hundrevis av frivillige hjelpere i alle aldere hadde det ikke vært mulig å drive prosjektene.