“Dette prosjektet har reddet nabolaget”

Det bøyes og tøyes. Kvinnene deltar med iver.

Vi kommer til et lite bydelshus for å hilse på damene i mosjonsklassen. Ca 15 damer ligger på matter utover gulvet i en flerbrukssal. Et par sitter på scenekanter og tillemper øvelsene til sittestilling. Rolige, langsomme bevegelser, dyp pust. Et godt «friminutt» for mange.

Da treningsprogrammet var avsluttet, var det mange som ville ha en liten prat. «Vi er ikke så mange i dag, for mange er gått i gang med rundvasken til Pesach (jødisk påske)», sier en av damene.

Et par av damene leder selv spasergrupper. 5-6 damer går sammen tur flere ganger i uken – og de går langt og føler at de har det bedre nå, frisk luft og mosjon styrker kroppen. Og gruppen er sosial, man snakker sammen om løst og fast. Gruppelederne føler et ansvar for deltakerne som ofte er enslige. Ringer for å sikre seg at de blir med ut. Formidler behov for helsehjelp til sykepleieren fra Hadassah sykehuset. Så enkelt, så nyttig.

Idet vi går sier en: «Vet du, dette prosjektet har reddet nabolaget» . Mye tyder på at det i all fall har gitt nabolagets eldre en langt bedre hverdag.