Vi skal overvinne dette…

Etter at israelerne har opplevd at raketter fra Gaza når helt til Beer Sheva og Gedera, er det et langt større område som nå desperat trenger oppussing og oppgradering av sine tilfluktsrom. Keren Hayesod mener at det trolig er over 300 som ligger i utsatte byer og tettsteder og som omgående trenger rehabilitering.

Israel har spesielt behov for å beskytte sine barn mot rakettangrep. Det er derfor svært viktig å holde barna opptatt med daglige gjøremål i trygge omgivelser under tilsyn. Man har ønske om å bygge flere beskyttelsestak, forsterke vegger m.m. på barnehager og skoler. Keren Hayesod planlegger også å gi barna dagsutflukter til fredeligere områder av landet – for å gi dem mulighet til å slappe av fra stresset med stadig å løpe i dekning for raketter, noe som beklageligvis er blitt en del av deres tøffe, daglige rutine. Det er viktig å tilføre dem en følelse av normalitet innimellom.

Keren Hayesod vil også gi ofre for rakettangrep et tilskudd til reparasjoner av bolig og inventar. I en del tilfeller trenger ofrene også en annen bolig mens reparasjonene pågår. Mange immigranter med dårlig råd har ikke forsikring.

Slik har de det nå. Og det er en situasjon som stadig vil gjenta seg framover. Kan vi hjelpe?