Den som redder ett eneste liv, redder hele verden

I dag tidlig skjedde det igjen, det som er blitt en tragisk, daglig tilbakevendende hendelse for israelere bosatt nær Gaza; nye terrorraketter ble skutt mot dem. Denne gangen rammet de en skole i Shaar Hanegev. Heldigvis var det før elevene kom, så ingen ble direkte rammet, men uansett, tenk hvilken frykt det skaper blant barna og de unge. Neste gang kan det være barn på skolen og liv gå tapt.

Dette er udiskutabelt folkerettsstridige handlinger, terrorhandlinger ene og alene rettet mot den israelske sivilbefolkningen med eneste formål å drepe og å skape frykt!

Vi kan dessverre gjøre lite med terrorrakettene, terroristene har sin egen agenda, utslette Israel som jødisk stat, og de bryr seg neppe om hva vestlige organisasjoner eller regjeringer måtte si eller mene.

Derimot kan vi gjøre noe for sivilbefolkningen og på den måte sørge for at terroristene ikke lykkes. Vi har allerede satt i gang en ekstra innsamling for å bygge fire nye bomberom (shelter) i Shaar Hanegev. Her bor det mange unge immigranter, og vi trenger din støtte for å klare dette. Omkostningene er estimert til kr. 90.000 pr rom. Sammen kan vi ved dette verne om liv og være med på å gi menneskene i Shaar Hanegev et sårt tiltrengt bidrag til deres trygghet.

Gi trygt igjennom HJH
Det varmer å se de jevne strømmen av bidrag fra dere, store som små. Det gir oss kraft til å stå på videre. Ved å gi gjennom HJH vet dere hvilke prosjekter som støttes, at midlene går til dette og ikke til andre formål og at ikke unødvendige utgifter benyttes til markedsføring eller administrasjon. Vi har en trygg organisasjon og vår stedlige representant i Israel samtidig som vi er i løpende dialog med prosjektene og avlegger dem besøk for å sikre at midlene vi bevilger, benyttes korrekt.

Besøk vår hjemmeside
På vår hjemmeside www.hjhome.org vil dere finne mer om ekstrainnsamlingen til Shaar Hanegev og samlede opplysninger om alle de prosjektene vi støtter. Stadig flere har tilgang til Internett og benytter e-post. Hvorfor ikke sende e-post til alle deres venner og bekjente med oppfordring til å besøke vår hjemmeside og be dem om å sende oppfordringen videre? Det koster ikke noe, tar ikke mye tid og kan være med på å gi oss stadig flere givere.

Takk og god sommer!
Jeg benytter anledningen til å takke for alle bidrag vi har fått og til å ønske dere alle en riktig god sommer. Skal dere på sommerstevner, tal vår sak til andre, jo flere vi er som løfter sammen, jo større kan hjelpen bli. Vi kan være med på å hjelpe og redde mennesker i Israel. Det heter i den Jerusalemske Talmud: “Den som redder ett eneste liv, redder hele verden”. Det er ingen liten gjerning dere gjør!