Hilsen fra Trudi Birgers tannklinikk

I 1980 etablerte Trudi Birger en “Frivillige tannlegers klinikk for underprivilegerte barn i Jerusalem”. Det finnes ingen skoletannleger i Israel, så denne skulle ta inn barn fra 5-18 år – gratis! Dette er den eneste gratis tannklinikken i hele Israel for nødstilte barn. Mer enn 50.000 barn i Jerusalem lever under fattigdoms-grensen. En vesentlig del av disse er immigrantbarn. Dette er i følge Israels regjeringsstatistikk.

Frivillige tannleger fra 13 land og kollegaer i Israel behandler ca. 1.200 hver måned. De siste 24 årene har mer enn 4.500 tannleger jobbet frivillig ved klinikken.

Barn og foreldre begynner behandlingen ved å delta i et forebyggende helseprogram, utarbeidet av den offentlige tannhelsetjenesten. hver måned starter 600 barn og foreldre med dette. Ikke noe av kostnadene ved dette dekkes av israelske myndigheter.

Hjelp Jødene Hjem har i lang tid vært en god venn av tannklinikken og blir satt meget stor pris på. I over ti år har dere valgt igjen og igjen å støtte vår unike klinikk, og dere har bevilget oss svært verdifulle penger. Vi føler oss veldig beæret og føler oss lykkelige over å ha dere blant våre venner. Da dere besøkte oss sist oktober, var vi så heldige å ha en norsk tannlege hos oss – dr. Gro Fednes-Lønning, så hun kunne kommunisere med gruppen på norsk!

Takk for at dere har gjort det mulig for oss å drive dette arbeidet, vi gleder oss til å fortsette dette flotte samarbeidet i fremtiden.

Takk for all hjelp – og “Yishar Koach”
som betyr stå på.