Nyhetsbrev fra Ulpan Akiva

To hundre studenter fra hele verden har fylt opp campusen vår. De synger og danser hebraiske danser, lytter til forelesningene, ser israelske filmer under stjernene og drar på tur rundt i landet. Atmosfæren er veldig oppmuntrende og veldig lykkelig.

Førti barn er her på et spesielt program, spesielt utviklet av Ulpan Akiva. Det inkluderer hebraisk-studier med profesjonelle lærere, spill, sanger, leker ved svømmebassenget alt på hebraisk! Det er så fantastisk å se dem springe omkring – frie og glade!!

Vi har et nytt tenåringsprogram – vi har 20 elever i sommer – vi arrangerer spesielle ekskursjoner for dem, jeepturer, sammen med israelsk ungdom på deres alder, sport og spill og mye annet.
Enda et program går nå -hebraisk-lærere fra USA, Ungarn, Bulgaria, Frankrike, Kroatia, Venezuela og London er her for å lære om Ulpan Akivas unike pedagogikk og for å forbedre hebraisken sin. Om morgenen studerer de, observerer og praktiserer læring, og om kveldene analyserer de leksjonene, lytter på forelesninger og gjør lekser. Hele dette
programmet er sponset av en amerikansk fundation.

Mange hebraisktalende amerikanere og israelere studerer arabisk dagligtale og kultur.
Ved slutten av studiet besøker de arabiske landsbyer for å praktisere det de har lært.
Dette året har vi også et utvekslingsprogram – 24 studenter er her fra Gullkysten -Mongolia -Spania -Portugal -Polen -Georgia -Finland – Italia – Slovakia og Tyskland!!

Jeg er sikker på at dere alle gjerne ville være sammen med oss de to neste ukene for å studere hebraisk -besøke Palmach-museet – bli med på festivaler og rafte i Jordan-elven.

Neste sommer blir det nye sjanser!”

Dette var direkte oversatt – bare for å vise bredden på aktiviteter ved Ulpan Akiva. De jobber alltid – er kreative og prøver å nå stadig nye grupper. Rause og sjenerøse tar de alltid i mot oss enten vi kommer alene eller hundre. Ulpan Akiva er alltid et høydepunkt på en Israel-tur!