Kjære giver!

HJHs styreleder Øyvind Bernatek

Det burde kanskje ha blitt en vane, men jeg klarer ikke å vende meg til det, og jeg er heller ikke sikker på om jeg skal det. På NRK nyhetene på TV i morges var det igjen et totalt ensidig angrep på Israel fra NRKs tidligere utsendte medarbeider i Midtøsten, i forbindelse med at utenriksministeren skulle til reise til Israel og til de palestinske selvstyremyndighetene. At det ikke var fred var i følge spørsmålene fra journalisten alene Israels feil, bl.a. ved at de hadde vedtatt å utvide bosetninger som i følge alle fremlagte fredsforslag vil bli liggende i Israel ved en eventuell tostatsløsning. Intet ble nevnt om at selvstyremyndighetene hver gang det nærmer seg reelle forhandlinger, som nå sist i Amman, trekker seg unna mens Israel faktisk er de som tilbyr reelle freds-løsninger. Intet ble nevnt om hvorledes nyhetskanaler som selv-styremyndighetene kontrollerer, nesten daglig hyller terrorister som har mange sivile israelske liv på samvittigheten, eller hvordan de propaganderer for en løsning hvor Israel ikke lenger eksisterer.

Det er egentlig ganske utrolig at ikke flere får øynene opp og forstår hva som egentlig skjer, at det er Israel som ønsker fred, at det er Israel som i sitt land beskytter alle borgere, uansett hvilken religiøs eller etnisk tilhørighet de har, at det er Israel som er det enste virkelige demokratiet i hele Midtøsten. Hvor er demonstrantene i Oslos gater når Assad myrder sin egen sivilbefolkning, når han sender raketter mot hus med journalister og myrder to av dem? Ingen steder er de, for det er ikke Israel som gjør noe, og da spiller det vel ingen rolle om uskyldige mennesker kaldblodig myrdes, akkurat som det tydeligvis for disse også er helt greit når terroristene på Gaza-stripen sendes sine terroriserende og dødbringende raketter mot den israelske sivilbefolkningen.

Da er det godt at alt ikke er svart, at det finnes stjerner som lyser på en mørk himmel, at ikke alle har gått i de norske massemedienes anti-israelske feller, men holder hodet hevet og forsvarer det rettferdige. Israel trenger virkelig vår støtte og verden trenger Israel. Dere taler Israels sak og dere hjelper landet på en fundamental viktig måte. Nye innvandrere er den største ressursen for landet i fremtiden, selv der hvor integreringsprosessene kan synes vanskelige, og innvandring betyr et nytt og verdig liv for dem som flytter hjem til Israel.

Peasch, den jødiske påsken, feires til minne om utgangen av Egypt, om friheten fra slaveriet, det har alltid vært drømmen blant jøder etter at de mer enn en gang ble fordrevet fra Israel, å få vende hjem. Neste år i Jerusalem, neste år som frie mennesker, og dere muliggjør dette ved de gode gavene dere gir!
Av Øyvind Bernatek, styreleder