Hilsen fra Keren Klita

Jeg var der for å fortelle om hvordan vi i “Keren Klita” hjalp til med å absorbere nye immigranter fra Ex-Sovjet. Der var jeg så heldig å møte noen flotte mennesker fra Norge – Jackie Feinberg og noen kristne venner. Da disse skjønne menneskene hørte om den enorme spenningen og behovene til disse nye innvandrerne, bestemte de seg umiddelbart for å sette sammen “Hjelp Jødene Hjem”.
Slik begynte det varme og nære vennskapet og samarbeidet mellom dere i “Hjelp Jødene Hjem” og oss i “Keren Klita, Jerusalem – Hjelp til russiske immigranter.”

Veldig snart kom den første sjenerøse donasjonen fra dere til stor hjelp for oss. Helt uventet kom over 200 000 nye immigranter til Israel i 1990, mot bare 12 000 året før, så gjett hvor overrasket og uforberedt vi var! 20 000 kom til Jerusalem, og vi var lykkelig, men overveldet. I ren desperasjon ringte jeg rundt hele verden til våre venner og sa at nå hadde vi gått tomme for penger og kunne ikke fortsette. Da jeg nådde Jackie Feinberg, fortalte hun at “Hjelp Jødene Hjem” allerede hadde sendt 100 000 dollar! Keren Klita var reddet!

Inntil i dag har HJH vært med oss gjennom hvert eneste nytt tiltak. Vi utvidet fra opprinnelig fire program til våre nå 22, idet vi har støttetiltak for “krybben til graven”.
Ingenting av vårt arbeid kunne ha vært gjennomført uten lojal og vedvarende støtte fra dere. Gjennom deres innsats og deres støtte har dere gjort oss i stand til å styrke og bygge opp støttesystemet for russiske immigranter til Jerusalem. Deres kjærlighet, hengivenhet og besluttsomhet har bidratt – og bidrar – til deres langsomme, men vellykkede absorpsjon i det israelske samfunnet. Vi takker dere oppriktig for dette, og vi takker dere for at dere har vist disse nye russiske immigrantene at vi bryr oss om dem, og at de virkelig er kommet hjem!

Delysia Jason