Afikim hjelper familier der barna har fått en siste sjanse til å kunne bo hjemme hos familiene sine av sosialmyndighetene. Ved at familiene forplikter seg til å gå til undervisning hos Afikim og barna går på etterskoleprogrammet hos dem, kan barna fortsette å bo hjemme. På etterskoleprogrammet får barna leksehjelp, de spiser middag, har sosiale aktiviteter og har kontakt med sosionom og psykolog.

Historiene deres er hjerteskjærende – men fremtiden er lys – takket være Afikim!

Et nytt land, et språk verken de eller foreldrene behersker. De stiller til start med noen lodd rundt beina, Israels immigrantbarn. Heldigvis fins det hjelpere som Afikim. Over hele Israel, i byer som Jerusalem, Kiryat Malachi, Lod, Netanya og Kiryat Shmona, driver organisasjonen 16 læringssentra og skolefritidstilbud. Daglig har de 580 barn og ungdommer fra 6 til 26 år innom dørene. Omtrent halvparten kommer fra Etiopia, 60 fra ex-Sovjet og like mange fra Frankrike. Her møter de lærere og andre fagfolk og får solid ekstraundervisning, sunne måltider, fysisk aktivitet og kulturelle impulser. – Like viktig som utdanning er det å styrke barnas tro på å utvikle egne evner og bevissthet om moral og verdier, sier Moshe Lefkowitz, som startet arbeidet i 2007. Dessuten: Også foreldrene blir fulgt opp, med jevnlige samtaler om temaer som det å være gode foreldre og hvordan planlegge en sunn familieøkonomi.

Hjelp familiene ved å:

  • Vippse til 79332
  • Sende gave til kontonummer 3000.21.42828
  • Sende gave via paypal

Støtt HJHs arbeid i dag!

Send inn skjemaet under, ring oss telefon 22 36 21 70 eller ta kontakt via e-post til post@hjhome.org eller på facebook.

Ja! Jeg vil støtte HJHs hjelpearbeid i Israel!

3 + 5 = ?

Nyheter til dette prosjektet