Gi dem sikkert tak over hodet

Kassamrakettene sprer død, smerte og frykt i Sderot og nabokommunen Shaar Hanegev. I dette kjøkkenet eksploderte en Kassam-rakett. Familien med tre barn som bor i leiligheten var heldigvis ikke hjemme da raketten rammet.

 Flere bilder av Kassam-rakettenes ødeleggelser

Knappe 15 sekunder – det er tiden folk har fra luftvernssirenene uler til rakettene faller. Nå trenger de 26 000 innbyggerne, mange av dem nye immigranter fra Etiopia, hjelp til å sette tilfluktsrommene i bedre stand.

Det er en liten kilometer fra byen Beit Hanoun nord i Gaza til grensen til byen Sderot, som ligger som en enklave i kommunen Shaar Hanegev. Det er en farlig overkommelig avstand selv for upresise Kassamraketter. Selv om de fleste heldigvis lander uten å treffe folk, er mange blitt såret og flere drept. Og alle lever i frykt for hvor neste rakett vil treffe.

I Sderot alene fins det 50 offentlige tilfluktsrom og enda flere i byens omegn.. Men halvparten av dem mangler elektrisitet. De er uegnet selv for korte opphold. Like mange mangler kjøleskap, luftkjølingsanlegg og annet som må til for lengre opphold.

Nå utfordrer ordfører Allon Schuster HJHs venner til å finansiere istandsetting av fire tilfluktsrom i Shaar Hanegev. Hvert tilfluktsrom vil koste ca 90 000 kroner. Ordføreren vet at han kan regne med norske venner. Tidligere har HJH støttet oppussing av tilfluktsrom og andre bygninger i to kibbutzer i kommunen som åpnet dørene for unge immigranter fra Argentina og Brasil. I tillegg støtter HJH også arbeidet for immigranter som rammes av terror og kriser, drevet av Selah – Israel Crisis Managment Group.
Kassamrakettene sprer død, smerte og frykt i Shaar Hanegev. Nå ønsker vi å være med på å gi folk sikkert tak over hodet!

 Alt om innsamlingsaksjonen