Rakettenes ødeleggelser

Skoleelevene søker dekning under pulten.

 Alt om innsamlingsaksjonen
 15 sekunder (presentasjon fra Honest Reporting)


Hundrevis av israelere har fått behandling for sjokk etter Kassam-angrep.

Kassam-rakettene regner ned over boligområder. Her er taket i et klasserom smadret.


I denne leiligheten i Sderot bor en familie med tre barn. Heldigvis var ingen hjemme da en Kassam-rakett smadret kjøkkenet 30. mai kl. 11.45.


Her kan man se ødeleggelsene Kassam-raketten gjorde på utsiden av leiligheten.


Tvillingene Dima og Yososef og faren (i bakgrunnen) bor i leiligheten i etasjen under. Moren, Mirjam, og den eldste datteren Rima er på sykehuset på grunn av sjokkskader. Alle vinduene er ødelagt.


Kvelden før Kassam-raketten rammet var 70 immigranter samlet til forelesning, som avsluttet klokken 22. To timer senere eksploderte raketten.


På politistasjonen i Sderot blir rakettene merket med datoen for angrepet. Denne Kassam-raketten er fra tirsdag 29. mai 2007.


Flere hundre Kassam-raketter er avfyrt fra Gaza-stripen de siste ukene.


Søndag 27. mai, tidlig på morgenen, eksploderte en rakett i dette ballet-rommet. På dagtid får flere klasser med barn danseundervisning her.


Ordfører i Shaar Hanegev, Allon Shuster, forklarer situasjonen. På luftfotoet viser han hvordan terroristene avfyrer rakettene fra tett befolkede områder på Gaza-stripen.


Midlertidige tilfluktsrom i skolegården til den videregående skolen i Shaar Hanegev. En rakett har allerede eksplodert i et (tomt) klasserom.


Shahat (t.v.) og Ohad er studenter ved den videregående skolen i Shaar Hanegev. Guttene bor utenfor Kassam-rakettenes rekkevidde, men skolen ligger innenfor. Foreldrene til Ohad ønsker å flytte ham til en annen skole.

Dette samfunnshuset er dedikert til Ela Abecassis. Da varselsirenen for rakettangrep gikk, var det ingen tilfluktsrom i nærheten. Hun dekket sin lillebror med sin egen kropp. Etter eksplosjonen døde Ela av skadene. Lillebroren overlevde.