En krevende start for nye, små immigranter

Her sitter to småtasser som ankom fra Etiopia for fire dager siden. De har aldri sett en saks før, men det er jo et greit redskap, som de alt nå begynner å beherske. For meg selv lurer jeg på hvor mange hebraiske ord de kan ha lært på disse få dagene. Det kan ikke være lett å begynne i barnehagen slik med en gang, når alt er så fremmed!

Men alle synger de for oss av full hals: Am Israel Chai – Israels folk leve! Klapper takten og smiler. Hvem trenger språk for å snakke med en to-åring!

Senere møter vi mor og far som er på språkkurs. Klasserommet er stappfullt av forventningsfulle og entusiastiske immigranter, flere mødre med brystbarn. Alle sitter og skriver sirlige linjer med bokstaver. Med en dyktig lærer er det ganske mye man kan få med seg på fire dager, – et par dager til og alfabetet er på plass. Takknemligheten for å være kommet hjem til fedrenes land er åpenbar – og blir uttrykt på enkel hebraisk. Et slikt pågangsmot lover godt for framtiden.
La oss sammen hjelpe dem inn i den israelske hverdagen, slik at de hurtigst mulig kan klare seg selv og bli til berikelse for det israelske samfunnet! Flere tusen venter på å få komme.