Takk!

I 2006 kom vel 21 000 nye immigranter til Israel.

Det kom inn mange penger, så mange at vi fikk penger “til overs”. Det betydde at vi kunne gå løs på ventelisten, og det ble en stor glede for mange.

Krigen og presset ga mange ekstra utfordringer for Israel, også økonomisk, og mange ekstrasøknader kom inn. Da var det bare å vente og se, og vi greide store løft, takket være dere. Jeg håper dere kan glede dere like meget over dette som vi gjør, og vi erfarer at det gamle ordet om å få og gi er riktig. “Det er saligere å gi enn å få”, står det, det står også at Gud elsker en glad giver. Jeg deler med dere ett av mange takkebrev, bare for å demonstrere gleden. Det er fra hebraisk-skolen “Ulpan Akiva”, sendt 29. januar:

“Vi er så takknemlige til dere alle for deres trofaste støtte til Ulpan Akiva. Det finnes ingen ord som kan uttrykke vår takknemlighet for den tileggsbevillingen vi fikk sist uke.

Noen passer på oss der oppe i Himmelen og alltid vår nøden er aller størst, er “Hjelp Jødene Hjem” der for oss.

Vi har nå over 200 studenter hos oss, derav er 150 nye immigranter. Vi har til og med åpnet en spesialklasse for unge innvandrere som vil studere hebraisk hos oss mens de går på skolen.

Som dere vet, arrangerer vi turer rundt i landet for å gjøre innvandrerne kjent med det og med kulturen, og neste uke feirer vi “treplantingsfesten”. Da tar vi studentene med til Zefat for å plante trær. Dette er tradisjon i Israel – hver ny immigrant skal plante ett tre. Så lager vi en spesiell fest for dem, der vi bl.a. serverer dem tørket frukt. Alt dette gjør vi for å gi dem en følelse av å høre til i Israel og gi dem en nærhet til røtter og arv. Takk til dere alle, og

Gud velsigne dere!”