Diverse notiser fra HJHs avis som ble utgitt i november 2008.

Overskuddsgave til Share Zedek
Hjertelig takk til alle Israelvenner som kom fra hele landet for å feire Israel 60 år i Gamle Logen 3. september. En nesten fullsatt sal i festlig stemning viste sin solidaritet med landet. En varm takk også til alle som bidro på forskjellig måte til at dette ble en minnerik kveld. Overskuddet fra arrangementet, kr 37 857, er nå overført Share Zedek sykehuset.

Syns du at andre skal vite mer om HJH?
Vi kommer svært gjerne på besøk til en stor eller liten gruppe og forteller om vårt fantastiske arbeid blant Israels immigranter. Tenk på oss når dere legger opp program for lokallaget eller gruppen framover. Her sitter du med en flott avis med mye god informasjon. Ønsker du å gi den til Israelsvenner, dele den ut eller ta med noen eksemplarer på møte kan vi gjerne sende deg flere. HJH har også en grei liten brosjyre som forteller om arbeidet vårt.Ring oss på kontoret 22 36 21 70. Vi gleder oss til å høre fra deg.

Takk fra Jewish Agency
Vi er svært takknemmelige for gaven på kr 400.000 til rehabilitering av flere bomberom og bygging av “shelters”, noe som vil gjøre en betydelig forskjell for innbyggerne i det hardt rammede Sha’ar HaNegev området (kibbutzer, moshaver og Sderot). Dette er uttrykk for en moralsk og sikkerhetsmessig støtte som vil bli høyt verdsatt! Rett før feiringen av vårt lands 60 års jubileum kommer dette som en sterk markering, som vi alle forstår: Vi står ikke alene. Jeg ønsker å takke alle våre kjære og omsorgsfulle venner i Norge.
Med vennlig hilsen Yankele Snir, Keren HaYesod/Jewish Agency

Yad Vashem bygger ny undervisningsfløy
I løpet av det siste ti-året har aktiviteten økt over all forventning ved Yad Vashems Internasjonale Skole for Holocaust Studier. Den har overskredet selv de mest optimistiske prognoser. Hvert år kommer lærerer, studenter, politikere og journalister fra hele verden for å lære om Holocaust og hvordan den kan formidles til nye generasjoner. Yad Vashem vil bevare kunnskapen om det som skjedde og arbeide aktivt for at det ikke skal skje igjen. For å møte alle disse henvendelsene bygger de nå en ny fløy på 4 500 kvadratmeter.

Vil du i kibbutz?
Kibbutz Volunteers, an opportunity to participate in Kibbutz life, working a six day week, 6-8 hours per day. Participants are assigned various work placements according to the needs of the kibbutz, which include agriculture, industry or services. Accommodation, food, use of facilities available on kibbutz, occasional trips and a small amount of pocket money provided. There are limited places available on religious kibbutzim. Duration of Scheme: 2-6 months, 4 weeks over December, April and the summer.
Kontakt: www.kibbutzprogramcenter.org
The United Kibbutz Movement Tel: 972-3-530-1440

Jødisk historie i Norge
Den gamle synagogen i Calmeyergaten i Oslo er nå blitt museum. Fra 16.september er det faste åpningsdager, slik at alle interesserte kan bli kjent med jødisk liv i Oslo før annen verdenskrig. Se www.jodiskmuseumoslo.no Gå inn gjennom porten i Calmeyergaten 15 og finn en synagoge i bakgården – en annen verden, en annen tid.

Vær bevisst når du handler – kjøp israelske varer
Dette er en liten oppfordring om også å være bevisst og støtte israelsk landbruk og industri når vi handler! Ikke minst i dagligvarebutikkene kan vi finne mange varer fra Israel – og vi kan alle sammen lete oss fram til dem. Mange har nok gjort det allerede – for importen fra Israel til Norge har steget betydelig siste året. Heldigvis har ikke den boikotten som det ble oppmuntret til, lykkes i det hele tatt. Snarere tvert om – importen har økt kraftig. La oss alle være bevisste og kreative i vår Israel-støtte.

Norge-Israelforeningene støtter immigrasjonsarbeidet
Norge-Israelforeningen i Sunnhordland har som oppgave å fremme Israels sak gjennom å informere og spre kunnskap om både folket og landet. Dette gjør vi gjennom møter hvor kunnskapsrike og engasjerte talere får slippe til og gjennom leserinnlegg i aviser. Vi støtter en rekke ulike organisasjoner og prosjekter som bidrar til at jøder både vil og kan gjøre aliyah til sitt rette hjemland.
Hovedsakelig kanaliserer vi støtten gjennom et prosjekt som gir fattige immigranter i Israel hjelp til selvhjelp slik at de så kan hjelpe andre. Vårt engasjement baserer seg på den kjærlighet til både folket og landet som Abrahams, Isaks og Jakobs Gud har lagt ned i våre hjerter, og vi kjenner det som et privilegium å kunne erfare og bidra til at Guds Ord oppfylles. Når jøder fra alle verdens kanter nå bryter opp og drar til Israel, fullføres profetiene bokstavelig for våre øyne.
Ikke minst er det en veldig inspirasjon for oss at vi derved rent praktisk kan bidra til at Rom.11,11 finner sted, og vi velsigner Israel i Herrens navn.

Med hilsen for Norge-Israelforeningen i Sunnhordland,
Knut E. Lauritzen, sekretær.

Andre notiser.


Det gikk akkurat som vi fryktet det ville gå…
Shalom!
Det gikk akkurat som vi fryktet det ville gå….
Mens min kone, barna og jeg lyttet til Obamas som talte om et nytt
morgengry, hørte vi rakettalarmen etterfulgt av et kraftig brak.
Raketten eksploderte i kibbutz Mefalsim, – 20 meter fra vårt hjem – i en liten kanal mellom den nye og den gamle delen av vår kibbutz. Du kan se
Kassam rakettens hale som sitter fast i gjørma på bildet. På det andre bildet går det fram hvor nær rakketten var de parkerte, gule bussene.
Barna rakk såvidt å komme inn i bomberommet i tide, det dere hjalp oss å
få rehabilitert i fjor.
Etterpå hilste jeg på Barak (Ehud……).

Vi gir oss ikke og håper på avspenning.
Alon Schuster, regionalordfører i Sha’ar HaNegev. (06.11.08)