Godt nytt år!

Nyt disse dagene i ro og mak og legg stress og dårlig samvittighet for alt vi så gjerne skulle ha gjort til side og motta de fineste gavene vi kan få; gleden ved å glede andre. Tindrende barneøyne, en trygghetssøkende gammel hånd, en varm klem eller et blikk fylt av takknemlighet.

Vit samtidig at det i Israel og i Russland tindrer mange barneøyne, at det er mange her som gjerne skulle ha holdt deres hender og gitt dere en god klem i takknemlighet over hva dere har betydd for dem i deres liv. De er alltid med dere, men spesielt ved slike anledninger hvor de selv har anledning til å stoppe opp og tenke og kjenne etter.

Dere har gjort en forskjell for dem. En ung jente eller gutt kan nå gå stolt til skolen med ny skolesekk med det nødvendige oppi, en eldre innvandrer til Israel fra Russland kan treffe andre og slippe ut av ensomhetens ofte smertefulle klo, en jøde fra Etiopia er endelig kommet hjem til Israel og kan sammen med familie og venner tenne hannukah-staken og minnes et annet under i tillegg til det de selv nylig har opplevd. En mor med barn som har fått revet mann og far brått ut av deres liv i en terroraksjon får krisehjelp og trøst og lærer å mestre livet på en ny måte.

Intet av dette hadde vært mulig hvis det ikke hadde vært for deres mangeårige sjenerøse hjelp og støtte. Jeg håper dere også i årene som kommer vil fortsette å hjelpe, vil gi nye og gode liv der hvor vansker til nå har rådet. Takk for at dere hjelper jøder hjem til et nytt liv i Israel!

På vegne av styre, representantskap og sekretariat benytter jeg anledningen til å takke for rundhåndet støtte i 2008 og til å ønske dere en fredfylt høytid og et velsignet godt nytt år.

Øyvind Bernatek
Styrets leder