15 amerikanske leger til Israel

– Jeg hadde en god jobb, og en perfekt situasjon i USA, sier Ari Simckes, som likevel kommer til Israel av “idealistiske og zionistiske” årsaker. Zimckes gav opp en jobb som sykehuslege i Kanasa City. Han kommer til Israel sammen med sin kone og deres tre hebraisk-talende barn.

– De bestemte seg for å bryte opp fra deres komfortable liv i USA, til usikkerheten i Hashmonaim, skriver Jerusalem Post.

De 15 legene som kommer fra USA i sommer, gjør immigrasjon til Israel med Nefesh B’Nefesh-programmet. Det blir gitt økonomisk støtte på opptil 15.000 dollar til amerikanske leger som vil flytte til Israel, gjennom et eget minnefond etter dr. David Applebaum. De nye legene blir også bistått i prosessen med å få nye lisenser og ny jobb.

– Vi gjør aliyah til Israel fordi dette er fremtiden til det jødiske folk, sier Allan Tschernia (37), som kommer med kone og to barn fra New Jersey.

– USA er et fantastisk land, men dette er en mer følelsesmessig, religiøs beslutning, fortsetter han.

Før immigrantene dro fra USA, ble det avholdt avskjedsselskap for de unge familiene.

– I de tårevåte øynene til besteforeldrene, var stoltheten over barnas avgjørelse blandet med sorgen over å miste nær familie til et sted langt borte, skriver Jerusalem Post.