Krakow var i flere hundre år Polens hovedstad. Fortsatt regnes den som landets kulturhovedstad.

65 000 jøder bodde i byen før 2.verdenskrig. Nå er de noen få hundre. Men kulturen lever, sammen med minnesmerkene. Og nazistene rakk ikke å ødelegge byen før de måtte rømme.

Velkommen til et rikholdig program (men også god tid til egen byvandring): Omvisning på Det jødiske museet. Sabbatsmiddag på Det jødiske kultursenteret. Omvisning i den gamle jødiske bydelen Kazimierz. Foredrag ved den britiske professor Jonathan Webber, ekspert på jødisk liv i Polen. Besøk på Oskar Schindlers fabrikk. Besøk til jødiske gravsteder. Guidet omvisning i Auschwitz. Forbehold om endringer i programmet.

Overnatting: Hotel Alef, et tradisjonsrikt hotell med en rustikk atmosfære beliggende svært sentralt, ved den gamle jødiske bydelen i Krakow. Reiseleder: Tyson Herberger.

Utreise: Fra Stavanger (kl 08.00) og Oslo (kl 09.40).

Tilbakereise: Stavanger (11.55, ankomst kl 14.10), Oslo (21.20, ankomst kl 23.25).

Pris: Fra 5500,- Meld deg på til kontoret: post@hjhome.org eller tlf 22 36 21 70.

NB! Det er begrenset antall plasser, så vi anbefaler rask påmelding!

Alef Hotel er et 3-stjerners hotell beliggende svært sentralt i Krakow, ved Kazimierz – den jødiske bydelen, og med gangavstand til Wawel

Foto: alefhotel.pl

Foto: alefhotel.pl

slott, Stare Miasto – gamlebyen, Stortorget, flere synagoger, museer og mange andre severdigheter. Bygningen ble renovert i 2012 men den gamle stilen beholdt. Hotellet har 45 rom, fordelt på enkeltrom og dobbeltrom– alle med eget bad. Det er kort avstand til buss og trikk for de som vil utforske byen videre.

Hotellets oppholdsrom prydes av antikke møbler, gamle orignalmalerier og klassisk kunst. Hotellets tradisjonelt utsmykkede restaurant serverer en rekke tradisjonelle jødiske retter og har også vegetarretter på menyen. Rommene har TV, radio og Internett-tilknytning.