Ulpan Halom har 209 studenter

Felix Fainberg startet Ulpan Halom. Han har ledet arbeidet ved skolen hele tiden - og står fremdeles på for fullt.

Felix Fainberg ved Ulpan Halom i St. Petersburg er en av dem som ringte meg hjem en tidlig romjulsmorgen for å takke for samarbeidet og støtte i 2005. Telefonen ringte kl. 07.00; Felix starter nok arbeidsdagen tidlig, han pleier å ringe på den tiden av døgnet!

Han ringte for å fortelle at arbeidet ved språkskolen “vår” i St. Petersburg gikk som vanlig – og at ca. 209 studenter ville starte på nytt semester på nyåret – i flere forskjellige grupper. Det er slik de arbeider ved Ulpan Halom – studentene får tilbud om undervisning på flere ulike nivåer og med ulik målsetting.
Her er grupper for nybegynnere, viderekomne på ulike nivåer og klasser med spesielle ønsker for språkopplæringen sin.

Alle grupper studerer altså hebraisk med tanke på å emigrere til Israel før eller senere; noen få for foreløpig å kunne kommunisere på hebraisk med israelere eller andre. Hele tiden er tanken om å flytte til Israel der – og miljøet på skolen og lederne er en pådriver for å tenke på det!

Ulpan Halom er altså fortsatt et viktig redskap for å motivere og sette jøder i St. Petersburg i stand til å emigrere til Israel. I byen og området rundt bor enda ca. 70.000 jøder, så her er store oppgaver i årene framover med å gi flere av disse opplæring i hebraisk!

De aller fleste som flytter til Israel fra Russland nå, har ordnet seg med en jobb på forhånd. Språkkunnskaper er nøkkelen til jobben!

Felix ba meg også hilse til HJH-giverne og takke varmt for bevilgningen til skolen i fjor. Ulpan Halom er helt avhengig av støtten fra HJH for å drive videre.
Vi vil absolutt hjelpe Felix og Gregory og de andre i stabel videre i arbeidet!