Redd et barns smil

Deler av staben ved klinikken.

Deler av staben ved klinikken.

 

 

Som firebarnsmor, vet jeg akkurat hvor vanskelig det kan være å sørge for barnas tannhelse, blant alle de andre viktige tingene som barna trenger i det daglig kjas og mas. Noen ganger greier ikke tannlegen å komme høyt nok opp på
familiens prioriteringsliste, i all fall ikke så ofte som nødvendig. Så da kan man jo forestille seg hvordan det er for familier med økonomiske problemer å få tid og midler til å vedlikeholde barnas tannhelse.

Når man kommer inn på klinikken som ligger på en stille gate i et boligstrøk i Jerusalem, tror man nesten at man er kommet inn på en velutstyrt og hypermoderne tannlegeklinikk – og det er akkurat det man er!

Mens jeg var der på besøk, fikk jeg hilse på flere tannleger, som hadde reist fra sin framgangsrike tannlegepraksis for noen uker for å gi av sin tid til hjelp for vanskeligstilte barn i Jerusalem. På denne måten gjør de virkelig en forskjell ved å gi barna den aller beste tannlegebehandling , helt gratis. Det var imponerende at DVI har mer enn ét års venteliste – nei, ikke for pasientene, som man skulle forvente – men for tannlegene som ønsket et opphold for å holde tennene til unge, vanskeligstilte israelere sunne og friske.

DVI gjør virkelig en imponerende innsats for å vise at de virkelig mener sitt slagord: Redd et barns smil og for andre hennes liv, på mer enn en måte!