En redegjørelse

Noen markedsfører tydeligvis seg selv ved å stille andre i et dårlig lys. Det er en uskikk. “Det høver ‘kje fagna folk”, står det i Håvamål.

HJH er ikke for etnisk rensning. Tvert imot er vi den organisasjonen i Norge som tydeligst markerer at vi ønsker et sterkt og godt hjemland for all verdens jøder å komme til.
Det var veldig bevisst at vi valgte navnet “Hjelp Jødene Hjem”. Det skulle gi et klart signal om hensikten med det arbeidet vi ga oss i kast med.
Det viser også at vi ønsker å være akkurat så smarte. Derfor ble det akseptabelt for mange organisasjoner å stille seg bak HJH og jobbe sammen om akkurat det.

Flere av disse andre organisasjonene har sitt eget Israel-arbeid i tillegg. Det driver de ut fra egne premisser og behov. Sammen samler vi inn penger for å støtte utreise til – og etablering i – Israel. Det er det motsatte av etnisk rensning. På litt sikt er det Israels redning!

Vi har lenge hatt et slags “motto” – “Oppdraget er profetisk, oppgaven er praktisk”. For alle som ser Israels særstilling i verden, burde det være ukomplisert å gi penger til HJH. Ingen andre formidler så mye direkte støtte til Israel!

“De kommer fra syd og nord – de kommer fra øst og vest” – De er sorte og hvite, brune og gule – de bringer med seg hundre ulike språk, og de er alle like hjertelig velkomne. De representerer ulike kulturer og befinner seg i ulike livssituasjoner, men Israel – og vi – gjør alt vi kan for å gjøre integreringen så lett som mulig.

Nå er det jo så fantastisk at vi ikke er alene i verden om dette arbeidet – og Israel trenger oss alle! Derfor burde vi heller “bakke” hverandre opp og glede oss over hverandres fremgang. Det ville også gi gevinst for oss alle!

La oss ta et eksempel av tannhjulene. De er tilpasset slik at hakkene passer nøyaktig i hverandre. Dermed drives maskineriet fremover og kan produsere stor kraft. Men en liten feiljustering vil føre til at det oppstår gnisninger og ulyd, og fremdriften blir dårlig – for hele maskineriet!