Ein Yael – sommerleir i byen

Må immigrantbarna gå hjemme i gaten hele sommerferien? Nei, heldigvis har Jerusalem Foundation et spennende tilbud for to av ukene.

Immigrantbarn på sommerleir på Ein Yael

I utkanten av dagens Jerusalem ligger restene av en romersk villa, utgravet for noen år siden og utviklet til en aktivitetspark for barn. Fra tidlig vår til sent på høsten er parken åpen for publikum. Programmet varierer med årstiden og den jødiske kalenderen. Mange foreldre og besteforeldre bruker Ein Yael som utfluktsmål.
Her blir barna kjent med mange sider av livet i antikken. Det gror planter som også ble dyrket her for 2000 år siden. Barna får klippe sauer, karde og spinne, plantefarge garn. En annen dag er det pottemaker-kunsten som står i fokus, eller kanskje kler de seg ut og spiller rollespill som foregår den gang villaen sto.

Opplevelsesrike dager
Jerusalem Foundation organiserer hver sommer leir for vanskeligstilte barn i skoleferien. Som oftest går tilbudet til immigrantbarn eller barn fra store barneflokker. Familier med dårlig råd reiser ikke bort i ferien – i mange tilfeller kan ikke foreldrene ta seg fri engang. Barna blir gående hjemme i varmen uten så mye å holde på med. Da er tilbudet om to ukers leir vidunderlig. Og for foreldrene er det en lettelse å oppleve glade og slitne barn som kommer hjem etter en opplevelsesrik dag i trygge omgivelser.
Barna blir hentet hver morgen med buss og kjørt hjem igjen på ettermiddagen. Ti spennende dager med variert program knyttet til landet, historien og kulturen. Her lærer de gamle håndverk, får nærkontakt med dyr og er mye ute i landlige omgivelser. Det blir nok anledning til en tur til et badebasseng utenfor Ein Yael også.

En sommerleir på Ein Yael er et av sommerens høydepunkt for deltagerne

Bedre språk, nye venner
Ikke minst viktig; de blir kjent med andre barn og får nye venner. Immigrantbarna får bedret sine språkkunnskaper og blir nærmere knyttet til landet og folket. Gjennom aktiviteter som ikke krever skoleferdigheter styrkes selvtilliten. Det trengs, for den kommer under press i en hverdag med 40 elever i klassen og kamp om ressursene.

En liten immigrantgutt fra Etiopia var med på leir. Han hadde ikke rukket å få venner og snakket dårlig hebraisk, var litt utenfor og alene. En dag skulle de lage krukker. Barna startet med å ta ut leire, kna den og forme den til slutt. Her var gutten plutselig helt med. Han visste hvordan leiren måtte se ut for å gi gode krukker, han eltet den raskt og fint, han formet den til en elegant krukke…… alt sammen hadde han lært av bestefar i Etiopia! Nå så de andre barna ham. Gutten kunne noe som de andre hadde oppdaget var vanskelig, han fikk oppmerksomhet og ble en del av gruppen. Slik ble dagen i Ein Yael et godt sommerminne.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Her kan du lese mer om denne herlige sommerleiren for vanskeligstilte barn i Jerusalem. […]

Comments are closed.