Bli med HJH til Israel

Min første tur til Israel var tidlig på 80-tallet. Siden da har jeg hatt “abstinens” hvis det har gått for lenge mellom turene.
Har også reist med andre grupper, og har sett det meste over det ganske land – men turene med HJH har vært helt spesielle og ikke minst trosstyrkende.

Det å besøke de bibelhistoriske stedene er jo stort i seg selv. Når man i tillegg får se og oppleve det “profetiske oppdraget” gå i oppfyllelse, får man virkelig stadfestet sin tro.

På turene med HJH opplever vi dessuten det fine i å bli kjent det jødiske folk. Når man kanskje har støttet HJH er det en sterk opplevelse å få møte det store antallet takknemlige immigranter.
Det er stort å få besøke de forskjellige prosjektene HJH støtter – som f.eks. Hadassah-sykehuset, Sha’are Zedek-sykehuset, Yad Sarah, kultursenteret “Machanaim” som har satt seg som mål å gi eldre innvandrere nye kunnskaper og ny tilhørighet. Eller språkskolen “Ulpan Akiva” hvor musikklederen Ofer ved hjelp av sang og musikk lærer elevene hebraisk. Kanskje vil du lære en og annen glose der du også!?

Dette og mye, mye mye mer vil du se og oppleve på turen 19.-30. mai. [Turen er utsatt. Red. anm.]

Vi i TRIO GLORIOSO vil holde en rekke konserter. Glorioso ClassiCo som har vært med på de 6 foregående turene kunne denne gang dessverre ikke bli med i sin helhet, men TRIO GLORIOSO med operasanger Trine Øien, pianist Peggy Jenset og undertegnede Vivi Chronholm på trompet blir med.

Musikk er som kjent et internasjonalt språk og vi tror at vi i TRIO GLORIOSO når inn til vårt publikum – for det meste immigranter (russiske, franske, etiopiske, argentinske, jemenittiske – for å nevne noen ).

Vi håper også denne gang å kunne spre trøst og oppmuntring – “mot musikk finnes intet forsvarsverk” blir det sagt.

Men, er det ikke farlig å dra til Israel da?
HJHs leder og reiseleder på turen – Anne-Marie Gravdahl er i Israel nå – ( uke 9 ).
Vi har aldri opplevd noe “farlig” – og HJH reiser da heller aldri inn i risikofylte områder.

Som tidligere nevnt; Jeg ønsker mine medmennesker DET BESTE. Håper vi møtes i Israel!