Israel er i krise, den største på 50 år.

Siden 7.oktober 2023, da Hamas på brutalt vis gikk til krig mot Israel har Israel vært i krise. Per 1.mars 2024 er fortsatt 134 gisler tatt i fange og inn i Gaza fra Israel. Over 200 000 internt fordrevne flyktninger måtte flykte vekk fra områdene som ligger nærme Gaza i Israel – mange har mistet alt. De flyktet fra sine hjem i Sør-Israel. I tillegg er det mange internt fordrevne flyktninger fra Sør-Israel der Hizballah angriper. Israel kjemper for sine innbyggeres sikkerhet. Antall døde og sårede fortsetter å stige, mens utallige familier frykter for sine kjære.  Israel er i en krisesituasjon uten like.HJH trenger din hjelp til å støtte mennesker som har mistet så mye – familie, venner og til og med hjemmene sine. Vi håper alle på fred, men i mellomtiden kan vi sende vår hjelp til Israel – til barna, til de gamle, til de som trenger helsehjelp, hjelp til å finne et nytt sted å bo, hjelp til å klare hverdagen mens landet er i krise.

Hver eneste krone av din støtte vil gå til å hjelpe!

Hva noen av våre prosjekter i Israel gjør akkurat nå:
DVI, som gir gratis tannbehandling til barn og unge og holocaustoverlevende, etter to dager med stengte kontorer er oppe og går igjen. De utenlandske tannlegene som er der, har blitt i landet og fortsetter behandlingene. I tillegg til pasientene fra før, har man tatt inn nye pasienter fra Sør-Israel.
Machanaim følger opp sitt nettverk med immigranter fra Ukraina og Russland og har igangstartet telefonlinje med psykologhjelp på russisk.
Selah Israel Crisis Management Center følger opp sine tusenvis av personer i sitt nettverk av nye (og eldre immigranter) og får nå utallige nye på listen som trenger hjelp. Fadderbarnslisten er forventet å øke betraktelig. Det skal nevnes spesielt at hos Selah var det mange nye immigranter fra Ukraina som står på kontaktlisten.
Sykehuset Shaare Zedek jobber på spreng, så mange som er skadet og trenger hjelp. Sosionomavdelingen er ekstra opptatt – i krigstid er det mye nye immigranter ikke vet og som de må få informasjon om.
Shluvim, som gir traumebehandling til barn i Sør-Israel holder kontakten med barna som de følger opp i sør gjennom zoom og whatsapp, mange er evakuerte. Ikke alle situasjoner er avklart.
Atid Bamidbar holder kontinuerlig kontakt med sitt nettverk som er på tusenvis av russisktalende immigranter i BeerSheva, Yeruham m.m. og gir støtte og hjelp, spesielt til de eldre.

Du kan bidra med en gave via Vipps til 79332

Du kan også sende din gave til konto 3000.21.42828

Eller via PayPal:

Tusen takk!!